top of page

Kokos-serien

.

Kokospalmen omtales som Livets Tre!

.

Kokosnøtter og kokosfett er langt ifra noe nytt innen matverdenen, selv om vi i Vesten først de siste årene for alvor har fått opp øynene for hvilke gode egenskaper disse nøttene innehar ernæringsmessig.

De er rike på sunt fett (deriblant laurinsyre), og inneholder dessuten proteiner, fiber, antioksidanter, mineraler og vitaminer.

Det er særlig kokosoljen som etterhvert har fått mye oppmerksomhet, fordi den innehar helseverdier langt utover andre matoljer. I Asia og på Stillehavsøyene blir den også brukt som naturmedisin.

Kokosoljens verdier:

  • Den er lett fordøyelig
  • Den forbrennes hovedsakelig til energi framfor å lagres som fett i kroppen
  • Den tåler høye temperaturer (180°C-198ºC), og er derfor blant de beste oljene å bruke til steking og matlaging
  • Den inneholder ikke transfett
  • Vår er 100 % økologisk

Kokosoljens innhold:

  • Ca. 2 % flerumettet fett, 6 % enumettet fett og 92 % mettet fett
  • 68 % av det mettede fettet består av mellomlange fettsyrer - noe som hovedsakelig gjør kokosoljen så gunstig helsemessig
  • Inneholder færre kalorier enn lang-kjedede mettede fettsyrer
  • Omlag 50 % av ren kokosolje er laurinsyre, og er dermed vår rikeste naturlige kilde til denne fettsyren, som også er en livsviktig ingrediens i morsmelk
  • Les mer om laurinsyre her

Brosjyre

bottom of page